Dowiedz się więcej O naszym menu
Startery
Przystawki, startery, hors d'oeuvres, antipasti, dim sum, smorgasbord... małe porcje jedzenia podawane przed głównymi posiłkami dla zaostrzenia apetytu.
-
Panierowane krążki cebuli 10 szt.
Smażone na złoty kolor. Podawane na liściu sałaty z dodatkowym sosem czosnkowym -
Zapiekane frytki z bekonem
Porcja frytek 200g zapiekanych z kawałkami smakowitego bekonu i sera -
Pieczywo czosnkowe
Sześć chrupiących i aromatycznych kromeczek podawanych z serem lub bez -
Szef kuchni poleca
Skrzydełka panierowane z sosem czosnkowym i ostrym
Soczyste a zarazem idealnie chrupiące skrzydełka z kurczaka podawane z ostrym i czosnkowym sosem (200g). Gorąco polecane przez Piotra, znanego w środowisku "skrzydełek" smakosza (legenda głosi że żadnym nie przepuścił).
Sałatki
Sałatki komponowane ze świeżych wyselekcjonowanych warzyw i dodatków, wprost palce lizać.
-
Sałatka Cezar
Chrupiąca sałata lodowa z plastrami grillowanego kurczaka (120g), kawałeczkami świeżych warzyw, grzankami, boczkiem i parmezanem, podawana z oryginalnym dressingiem Cezar i tradycyjnym sosem vinegrette -
Nowość
Sałatka Santa Fe
Chrupiąca sałata z plastrami grillowanego kurczaka(180g), sera pleśniowego, oliwkami i kawałkami świeżych warzyw podawana z sosem vinegrette -
Sałatka Grecka
Chrupiąca sałata lodowa z serem feta (100g), oliwkami, kawałkami papryki, pomidora, ogórka oraz cebuli, podawana z sosem vinegrette i grzankami z pesto z oliwek -
Sałtka Buffalo na ostro
Plastry grilowanego kurczaka(180g) na chrupiącej mieszanej sałacie z ostrą papryką, fasolą, kukurydzą, kawałkami pomidora, ogórka, podawane w koszyczku z tortilli z sosem guacamole i śmietaną.
Tarty
Placek na cienkim kruchym cieście o wysokich brzegach, wypełniony przepysznym nadzieniem. Jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej
-
Tarta ze szpinakiem 250g
Ćwiartka kruchego placka z sycącym farszem szpinakowym, czosnkiem i serem pleśniowym (250g), podawany z dodatkiem zielonej inspiracji -
Szef kuchni poleca
Tarta z kurczakiem 250g
Ćwiartka kruchego placka faszerowana kawałkami grillowanego kurczaka, serem, papryką, kukurydzą (250g), podawany z dodatkiem zielonej inspiracji
Zupy
Smaczne, pożywne i zdrowe, idealnie dopieszczone przez szefa kuchni.
-
Żurek z kiełbasą i jajkiem
Klasyczny regionalny żurek z kiełbasą, jajkiem podawany z pieczywem. -
Barszc czerwony solo
Aromatyczny barszcz czerwony -
Oferta specjalna
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem
Aromatyczny (wielu naszym klientom kojarzy się ze smakami dzieciństwa) barszcz czerwony, podawany z uszkami z nadzieniem mięsnym. -
Rosół z makaronem 300 ml
Cudownie aromatyczny, pyszny i bardzo zdrowy, lekki bulion mięsno - warzywny podawany z makaronem, idealny dla naszych najmłodszych zawsze mile widzianych klientów. -
Szef kuchni poleca
Flaczki
To specjalność naszego szefa kuchni. Bardzo aromatyczne i sycące "jak u mamy", podawane z pieczywem.
Naleśniki
Naleśniki pyszne i lubiane niemal przez wszystkich.
-
Naleśniki z serem i wanillią
-
Naleśniki z dzemem
Placki po węgiersku/ziemniaczane
"Grosarowskie placki po węgiersku" to już legenda. Sprzedaliśmy ich od 1994 roku prawie dwa miliony porcji.
-
Placek po węgiersku mały
Nasz klasyczny placek ziemniaczany z pysznym, dobrze doprawionym gulaszem z dodatkiem pieczarek, cebuli, ogórków, papryki i żółtego sera z nutą polskiej śmietany -
Oferta specjalna
Placek po węgiersku duży
Nasz klasyczny placek ziemniaczany z pysznym, dobrze doprawionym gulaszem z dodatkiem pieczarek, cebuli, ogórków, papryki i żółtego sera z nutą polskiej śmietany -
Placki ziemniaczane ze śmietaną 5 szt
Klasyczne, chrupiące placuszki ziemniaczane wysmażone na kolor złoty podawane ze śmietaną. -
Placki ziemniaczane 2 szt
Klasyczne, chrupiące placuszki ziemniaczane wysmażone na kolor złoty podawane ze śmietaną.
Pierogi / Makarony
Klasyczne pierogi w delikatnym cieście, robione na miejscu przez szefa kuchni według tradycyjnego przepisu "naszych babci". Podawane z masłem lub cebulką.
-
Pierogi z ziemniakami 10 szt.
Klasyczne pierogi w delikatnym cieście, robione na miejscu przez szefa kuchni według tradycyjnego przepisu "naszych babci". Podawane z masłem lub cebulką. -
Makaron Tagliatelle ze szpinakiem
Majestatyczne wstążki ze szpinakiem i parmezanem -
Makaron Farfalle z szynką
Niebiańskie kokardki w sosie śmietanowym z szynką i parmezanem
Burgery
Nasze burgery robimy ze świeżo zmielonego mięsa, grilujemy je bez żadnych konserwantów, podajemy w specjalnie wypiekanym pieczywie z pysznymi dodatkami
-
Cheeseburger
Burger wołowy w grilowanej bułce sezamowej z plastrem smakowicie opieczonego sera, sosem majonezowym i chrupiącymi warzywami (150g). Podawany z porcją frytek i dodatkowym sosem. -
Burger wołowy
Grilowane świeże mięso w wypieczonej bułce sezamowej, z plastrami podsmażanego boczku, sosem i warzywami (150g). Podawane z porcją frytek i dodatkowym sosem. -
Nowość
Burgery wołowe mini 2 szt
Dwa małe burgery wołowe (2x50g) w opiekanych bułeczkach z sosem majonezowym i chrupiącymi warzywami. Podawane z porcją frytek i dodatkowym sosem. -
Burgery drobiowe mini 2 szt
Dwa małe burgery drobiowe (2x50g) w opiekanych bułeczkach z sosem majonezowym i chrupiącymi warzywami. Podawane z porcją frytek i dodatkowym sosem.
TEX-MEX
Kuchnia teksańska, lub raczej teksasko-meksykańska, powstała w wyniku fuzji kuchni meksykańskiej i amerykańskiej, która zachwyca wyrazistymi smakami.
-
Fajitas Party - Meksykańska uczta dla 3-4 osób
Kawałki grillowanego kurczaka (200g) i wołowiny (220g) oraz grillowana papryka (300g) i cebulka (300g) podane na gorącej patelni, serwowane z plackami tortilli, meksykańską salsą, sosem quacamolle i śmietaną. -
Tortilla z kurczakiem łagodna lub na ostro z papryką jalapeno
Chrupiąca grillowana tortilla zapieczona z kawałkami kurczaka (150g), świeżą papryką, cebulką, żółtym serem, podawana z miksem sałat z sosem vinegrette lub na ostro z papryką jalapeno. -
San Francisco Burrito
Oryginalne burrito rodem z Kalifornii! Kawałki grillowanego kurczaka z meksykańskim ryżem, fasolką i warzywami, zapieczone z serem i sosem quacamole w pszennej tortilli. -
San Francisco Burrito vege
Oryginalne burrito rodem z Kalifornii! Meksykański ryż, fasolka i warzywa, zapieczone z serem i sosem quacamole w pszennej tortilli. -
Nachos
Niewielkie kawałki tortilli, idealne do zimnego piwka i nie tylko.... -
solo z maksykańską salsą
Kawałki tortilli podawane z meksykańską salsą -
z warzywami, guacamole, salsą meksykańską, śmietaną
Kawałki tortilli podawane z warzywami, guacamole, salsą meksykańską, śmietaną -
z mięsem wołowym, serem żółtym, salsą meksykańską
Kawałki tortilli podawane z mięsem wołowym, serem żółtym, salsą meksykańską
Dania główne
Jeżeli lubisz być pozytywnie zaskakiwany, polecamy menu mięsne dla prawdziwych smakoszy. Zapraszamy z całą rodziną na pyszny obiad w przyjemnej atmosferze.
-
Oferta specjalna
Żeberka po amerykańsku z sosem barbecue
Jedyne w swoim rodzaju polecane przez Naszych klientów, rozpływające się w ustach żeberka z oryginalnym sosem barbecue (400g) -
Grilowana pierś z kurczaka
Grillowany, delikatny i soczysty filet z kurczaka (180g) -
Filet drobiowy panierowany
Delikatny i soczysty filet z kurczaka panierowany w jajku i bułce (260g) -
Nuggets
Kawałki fileta drobiowego w chrupiącej panierce (260g) -
Oferta specjalna
Kotlet schabowy
Delikatny schab panierowany w bułce i jajku (180g) -
Kotlet po szwjcarsku
Delikatny schab z plasterkiem żółtego sera, panierowany w bułce i jajku (200g) -
Łosoś na poduszcze z duszonych porów
Świeży, smakowity i delikatny, grillowany Łosoś na poduszeczce z duszonych porów, podawany z cytryną -
Wieprzowina z kiełkami fasoli mung
Kawałki szynki wieprzowej z warzywami i kiełkami fasoli mung, podawane z ryżem, surówką i sosami
Dodatki
Sosy i warzywa na różne sposoby, czyli wszystko co trzeba do dopełnienia dań głównych.
-
WEDGES - ćwiartki ziemniaków
Chrupiące "kliny" ziemniaczane, na każdą okazje (200g) -
Frytki klasyczne 150g
Frytki (fr. pommes de terre frites, czyli ziemniaki smażone) – ziemniaki pokrojone w kształt słupków i smażone, podawane
jako samodzielny posiłek typu fast food lub jako dodatek do potraw. -
Ryż po meksykańsku
Ryż znany też m.in. jako ryż hiszpański (w USA) czy czerwony ryż (arroz rojo), to jedna z ikon kuchni meksykańskiej. Podsmażany na patelni z dodatkami i przyprawami gotowany w bulionie. -
Ryż
Produkt zbożowy będący podstawą wyżywienia połowy ludzkości na całym świecie. -
Ziemniaki gotowane 200g
Gotowane ziemniaki to produkt, który od lat gości na polskich stołach -
Gotowane warzywa 120g
Gotowane warzywa z masłem - brokuł, kalafior, marchew (200g) -
Fasolka szparagowa
Delikatna zielona fasolka podsmażana na masełku. -
Mieszanka sałat z warzywami i vinegrette
Orzeźwiający "mix" to specjalnie skomponowana mieszanka sałat i warzyw, idealny dodatek do obiadu jak i solo. -
Marchewka z jabłkiem
Klasyczna surówka z marchewki i jabłuszka (180g) -
Surówka z białej kapusty
Uniwersalna i klasyczna, bardzo dobra surówka. -
Ćwikła z chrzanem 180g
Tradycyjnie starty burak z dodatkiem chrzanu (180g) -
Kapusta zasmażana
Jest jak "Disco Polo", niby nikt nie lubi a wszyscy słuchają/zajadają. Klasyka polskiej kuchni. -
Dipy
majonez, musztarda, ketchup, czosnkowy, tysiąca wysp, guacamole, meksykański, pesto, vinegrette, barbeque
Desery
Słodkie przekąski zwyczajowo podawane jako ostatnie danie. Nie jest tajemnicą, że dla wielu z nas — łącznie ze mną — upragniona chwila słodyczy stanowi idealne zwieńczenie posiłku
-
Szarlotka na ciepło
Aromatyczna domowa szarlotka podawana na ciepło -
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
Aromatyczna domowa szarlotka podawana na ciepło z porcją lodów waniliowych i bitą śmietaną -
Deser lodowy
Dwie gałki lodów waniliowych, podane z bitą śmietaną, bakaliami, sosem czekoladowym. -
Czekoladowy ciasteczko na ciepło z musem owocowym
Delikatne, subtelne i obłędnie czekoladowe ciasteczko z pysznym musem -
Czekoladowy ciasteczko na ciepło z musem owocowym i lodami
Delikatne, subtelne i obłędnie czekoladowe ciasteczko z pysznym musem i lodami waniliowymi
Napoje gorące
Dla każdego coś ciepłego :)
-
Herbata czarna, earl grey, owocowa
-
Herbata zimowa
Aromatyczna, rozgrzewająca, pachnąca nutką natchnienia...idealna na chłodne wieczory -
Espresso
-
Espresso doppio
-
Kawa czarna
-
Kawa latte (biała)
-
Kawa latte macchiato
-
Cappuccino
-
Kawa mrożona
-
Kawa parzona
-
Kawa rozpuszczalna
Napoje zimne
Dla każdego coś zimnego :)
-
Woda 0,3l
-
Soki owocowe 0,25l
-
Napoje gazowane 0,2l
-
Red bull 0,25l
-
FuzeTea
PIWA
-
Piwo Perła - beczkowe 0,3 l
-
Piwo Perła - beczkowe 0,5 l
-
Piwo Grzaniec 0,5l
-
Piwo Leżajsk - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Lech - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Tyskie - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Heineken - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Desperados - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Żywiec -butelkowe 0,5 l
-
Piwo Żywiec Białe - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Warka 0% - butelkowe 0,5 l
-
Piwo Duch Sanu - butelkowe 0,5l
ALKOHOLE
-
Żubrówka
-
Żołądkowa Tradycyjna
-
Bols
-
Wyborowa
-
Stock
-
Soplica wiśniówka
-
Gin Seagram
50ml -
Beherowka
50ml -
Ballantines
50ml -
Grands
50ml -
Johnnie Walker Red
50ml -
Malibu
50ml -
Martini
50ml -
Jim Beam White
50ml -
Tequilla
50ml -
Jagermaister
50ml -
Jack Daniels
50ml -
Jim Beam Black
50ml -
Johnnie Walker Black
50ml
Drinki
-
Kamikadze Blue
50ml wódki, 40ml Blue Curacao, 40ml sok z cytryny -
Wściekły Pies
25ml wódki, syrop, Tabasco -
Passoa Orange
50ml Passoa, 100ml sok pomarańczowy -
Sex On The Beach
40ml wódki, 20ml Malibu, 20ml likier Peach, 10ml grenadina, 120ml sok pomarańczowy -
Tequlla Sunrise
50ml tequilla, 120ml sok pomarańczowy, 10ml grenadina, -
Vodka Sunrise
50ml wódka, 150 ml sok pomarańczowy, grenadina -
Zielona Wdowa
40ml wódka, 20ml Blue Curacao, 20ml likier bananowy, 15ml sok pomarańczowy -
Różowa Pantera
40ml biały rum, 40ml Malibu, 120ml sok bananowy, grenadina -
Eldogrossaro
50ml wódka, 40ml Blue Curacao, 40ml Malibu, Sprite -
Aperol Spritz
100ml wino musujące, 75ml Aperol, 50ml woda gazowana -
Wermut Bianco
100ml sok pomarańczowy, 80ml Martini Bianco, lód, plasterek pomarańczy -
Grosermaister
100ml sok pomarańczowy, 50ml Jagermaister, lód